Teamtalk til iOS

Installation af Teamtalk

Du installerer Teamtalk fra App store. Søg efter Teamtalk. På IOS har udvikleren valgt at kalde appen for: ITeamtalk. Alternativt kan du finde appen ved at aktivere linket herunder:
Download Teamtalk til iPhone, iPad og iPod Touch fra App Store

Du installerer appen, som du gør det med alle andre apps.

Tilpasning og brug af Teamtalk til IOS

Når Teamtalk er installeret på din IOS-enhed er det tid til at lave et par små tilpasninger. Disse behøver du kun lave én gang.

 1. Åbn Teamtalk fra hjemmeskærmen.
 2. Dobbelttryk på knappen "Indstillinger".
 3. Svirp mod højre til du lander i et tekstfelt. Forinden har Vicover netop sagt "øgenavn". Det er en noget misvisende oversættelse. Det der reelt er tale om er, hvilket navn andre skal kunne se, når du deltager på vores Teamtalk server. Derfor så skriv dit navn i tekstfeltet. Vi anbefaler, at du skriver dit fulde navn, så alle ved hvem du er.
 4. Svirp mod højre til Voiceover siger: "Vis offentlige servere i serverlisten, skifttast til". Dobbelttryk her for at slå dette fra. Dette gøres, så du kun ser de servere, som du har brug for i serverlisten. Dette kommer vi tilbage til senere.
 5. Svirp nu mod højre til du hører: Taleaktiveringsniveau". Herefter skal du svirpe en ekstra gang mod højre så du lander på en justerbar skyder. Sæt den til 100 procent, hvis dette ikke allerede er gjort. Hvis denne skyder er indstille forkert kan det resultere i, at dine ord bliver klippet i stykker, fordi Teamtalk ikke kan høre alle de ting du siger.
 6. Svirp mod højre en enkelt gang herfra til du hører: "Højtalerudgang: Brug iPhonens højtalerudgang i stedet for høresnegl. Skift tast fra". Dobbelttryk her, så denne ændrer sig til at være til. For fremtiden vil al lyd komme ud af højtaleren i bunden af din enhed. Vær dog opmærksom på, at det kan betyde, at andre kan høre sig selv, hvis ikke du bruger et headset sammen med din IOS-enhed. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du altid benytter et sæt hovedtelefoner, når du er på Teatalk fra en IOS-enhed.
 7. Tryk på tilbage-knappen som Voiceover udtaler som: "serverliste, knappen tilbage".
 8. Vi er nu i listen over servere. Den er tom, fordi vi kun vil have vist servere, som vi selv tilføjer. ind nu knappen "Tilføj" og dobbelttryk på den.
 9. Svirp mod højre til Voiceover siger: "Serveradrese". Dett er kun en overskrift. For at komme til selve tekstfeltet, hvor vi kan skrive, skal der lige svirpes en sidste gang mod højre. Skriv her:
  server.coolfortheblind.dk
  alle bogstaver skal være med småt.
 10. Svirp mod venstre til du hører: "Arkiver knap" og dobbelttryk her for at gemme serverens adresse.

Disse var indstillingerne som skal ændres i Teamtalk.

Opret forbindelse til serveren

Du er nu tilbage i serverlisten og skal nu blot finde knappen: server.coolfortheblind.dk.
Svirp nedad med en finger for at skifte til næste handling i rotoren. Voiceover siger nu: "Forbind til server". Dobbelttryk her, og du er forbundet til serveren.
Alternativt kan du også svirpe mod højre til du hører: "Knap Opret forbindelse til server". Dobbelttryk på denne knap, og du er forbundet til serveren.

I bunden af skærmen (næsten lige ovenfor hjem-knappen på din enhed) sidder en knap, som hedder: "Transmitter". Dobbelttryk på denne knap for at sende lyd til serveren. Dobbelttryk igen, hvis du vil stoppe asendelsen af lyd fra din mikrofon.

Administration af kanaler

Deltag i en kanal

For at deltage i en kanal skal du svirpe til du hører navnet på den pågældende kanal. Selv om kanalen annonceres som en knap, så er der stadig handlinger i rotoren. Svirp nedad med en finger til Voiceover siger: "Indtræd i kanal". Dobbelttryk med en finger og du skifter til den ønskede kanal.
hvis du ikke er sikker på, at det er en kanal du står på, når Voiceover siger navnet efterfulgt af knap, så kan du svirpe mod højre. Her siges: "Kanal billede". Her kan du eventuelt svirpe nedad og vælge "Indtræd i kanal".
Alternativt kan du også dobbelttrykke med en finger på billedet – eller knappen. Voiceovers fokus lander nu på en knap, der hedder: "Anvend". Dobelttryk på denne knap for at skifte til den ønskede kanal.

For at forlade kanalen igen, kan du svirpe til du finder knappen "Forrige kanal" efterfulgt af kanalens navn. Det vil oftest være "CoolForTheBlind", da dette er navnet på vores rodkanal på serveren. Svirp nu nadad med en finger til du hører: "Skift til kanal" og dobbelttryk med en finger. Så er du tilbage i rodkanalen.

Opret en kanal

OBS: Vi har gentagne gange set, at Teamtalk på IOS kan gå ned ved oprettelse af kanaler fra selve appen. Derfor kan det være en god idé at oprette kanalen fra en computer i stedet for. Da vi regner med, at problemet bliver løst i fremtidige opdateringer, følger her en beskrivelse af, hvordan du opretter en kanal:

For at oprette en kanal gør da følgende:

 1. Opret forbindelse til serveren.
 2. Find knappen "Tilføj" og dobbelttryk på den.
 3. Giv kanalen et navn, hvilket du udfylder i det første tekst-felt som fremkommer på skærmen.
 4. Hvis du har brug for at ingen ukendte kan deltage i kanalen, så beskyt kanalen med et password. Svirp mod højre indtil du hører "Kodeord". Svirp nu en enkelt gang mod højre, og du lander i tekstfeltet. Skriv passwordet du vil bruge.
 5. Der er umiddelbart ikke behov for at ændre på andre indstillinger. Find knappen "Arkiver" som du skal dobelttrykke på med en finger, og kanalen vil være oprettet.

Husk at give dine mødedeltagere i kanalen det password, som du angav. Fortæl dem også, hvad du har kaldt kanalen, så de let kan finde den.
Husk også at alle kanaler er midlertidige. Det betyder, at så snart der ikke er flere deltagere i kanalen, så forsvinder den automatisk fra serveren. Når du opretter en kanal, skal du derfor altid sørge for at blive i den, indtil mindst én anden person deltager. Ellers må du starte forfra med opsætningen af kanalen.
Tilbage til oversigten over guides

Dette indlæg blev udgivet i IOS. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *