Velkommen til CoolForTheBlinds afdeling for voicechat.

På denne side kan du finde informationer om vores voicechatsystem. Vi benytter programmet Teamtalk som kernen i vores voicechat.

Hvad er Teamtalk?

Teamtalk er et lille program, som kan bruges til at tale med andre, på samme måde som Skype. Teamtalk fungerer dog lidt anderledes end Skype. Med Teamtalk forbinder man til vores server, som sørger for, at man kan tale sammen. Vi kan desuden tilbyde, at man afholder konferencer eller møder, som en gratis “mødetelefon”. Alle disse muligheder uddybes – læs videre for mere information.

Download og installation af Teamtalk

Nedenfor finder du links til download af Teamtalk for Windows, IOS, Android og Mac.

Windows downloads

Du kan downloade Teamtalk og scripts til din skærmlæser fra følgende link:

Download vores forudopsatte version af Teamtalk til Windows

Læs her vores guide til opsætning og brug af Teamtalk til Windows

Mac OS X downloads

Download Teamtalk for Mac OS X 10.7 eller senere

<

p>Det er desværre ikke muligt for os at tilpasse en version af Teamtalk til Mac. Men du kan læse vores vejledning til, hvordan du kan opsætte Teamtalk manuelt på linket herunder.

Læs vores guide til opsætning og brug af Teamtalk på Mac

IOS downloads

Download Teamtalk til iPhone, iPad og iPod Touch fra App Store

Det er desværre ikke muligt for os at tilpasse en version af Teamtalk til IOS. Men du kan læse vores vejledning til, hvordan du kan opsætte Teamtalk manuelt på linket herunder.

Læs vores guide til opsætning og brug af Teamtalk til IOS

Android downloads

Download Teamtalk til Android

OBS: Vi kan for øjeblikket ikke teste Teamtalk til Android, men vi henviser til den, så brugere af Android ved, at den eksisterer.

Kontakt os hellere end gerne, hvis du vil hjælpe os med test af Teamtalk til Android

Voicechattens tilbud

Her finder du mere information omkring de muligheder, som vores voicechat tilbyder. For at oprette forbindelse til serveren, så aktiver linket herunder. Dette vil åbne Teamtalk på alle enheder medmindre du anvender vores forudopsatte klient til Windows. Grunden hertil er, at serveren allerede er opsat her, så det er ikke nødvendigt at bruge linket.

Aktiver linket her for at oprette forbindelse til voicechatten

Kanaler og deres muligheder

I Teamtalk er der mulighed for at oprette kanaler. En kanal er et andet chatrum, som man kan gå til, hvis man ikke vil forstyrres af andre besøgende på voicechatten. Det er for eksempel meget nyttigt, hvis man vil afvikle et “telefonmøde”, men ønsker et gratis og mere enkelt alternativ end for eksempel Skype.

Skype er rigtigt godt til mange forskellige opgaver, men det er efter vores opfattelse lidt omstændeligt, hvis man vil arrangere et “telefonmøde”, fordi alle deltagerne dels skal have Skype installeret, og herefter skal oprette en bruger på Skypes system, før der så kan søges efter de personer, som man gerne vil have kontakt til. Vi gør det lidt nemmere, fordi vi kun behøver at man installerer Teamtalk. Alt man herefter skal vide er navnet på den kanal, som man vil gå til og eventuelt også et password, som kanalens administrator har givet den. I vores guides ovenfor til hhv. Windows, Mac og IOS har vi forklaret, hvordan man opretter og administrerer kanaler i detaljer.

Hvis du har problemer med at oprette en kanal, så kan du altid kontakte os via vores kontaktside, så vil vi gøre hvad vi kan for at finde en løsning.

Historien bag vores voicechat

<

p>Denne introduktion vil forklare, hvordan vores chatsystem opstod. Er du ikke interesseret i baggrunden, så kan du roligt skippe dette afsnit.

<

p>

Søren Jensen og jeg er bestyrelsesmedlemmer i Blindsigt
der tidligere havde en voicechat, som en del brugere var glade for at benytte. Vi fik dog ikke gjort noget ved det indtil påsken 2013 (i starten af april), hvor vi begyndte at eksperimentere med programmet Teamtalk. Forinden havde vi brugt en del tid og forsøgt at finde en eventuel billig løsning. Men det var langt vanskeligere end vi havde regnet med. Skal man have et voicechatsystem, så koster det ret meget, og det var ingen af os interesserede i, da tanken ikke var, at der skulle være mange udgifter ved projektet.

Efter nogle overvejelser og drøftelser, blev vi enige om, at Søren kunne forsøge at sætte en server op hjemme i sin lejlighed, da han havde en computer, som han sagtens kunne anvende som en server, da den ikke så tit blev brugt. Som sagt, så gjort. Vi gik i gang med projektet, og fik ret hurtigt tingene til at virke, skønt Søren måtte slås lidt med problemer hos sin internetudbyder og oplevede nogle ærgerlige problemer med den daværende beta af Teamtalk.

I maj måned 2013 skrev Søren ud på computerlisten på Blindsigt for at finde flere testpersoner. Vi havde den gang kun få personer, som havde mulighed for at hjælpe med de indledende tests. Vi endte med at være fem seks stykker, som i en periode på tre uger testede serveren så godt vi kunne. Brugerne brugte både Windows og Mac.

I hele juni måned har serveren kørt, og Søren sagde, at den ikke var stået af på noget tidspunkt.

I 2016 lykkedes det os at optimere serveren. Alt blev genopsat fra bunden, og vi fik gjort det muligt at alle kan oprette kanaler.

Nu kender du i korte træk baggrunden for, hvordan voicechatserveren opstod. Vi har forskellige planer med den. Men som den ser ud nu, så er der forskellige rum, så du kan tale i “et offentligt rum” eller privat med én eller et par andre bekendte. I de næste afsnit forklarres hvordan du installerer og konfigurerer Teamtalk klienten.

Rigtig god fornøjelse med voicechatten.

Tilbage til forsiden