Tip: Undgå navigationsproblemer i Safari – særligt når der redigeres tekst

I et stykke tid har jeg haft et problem når jeg redigerede tekst i edit-felter med Safari. Hvis jeg ved et uheld fik trykket på pil ned, når jeg befandt mig i slutningen af feltet, så kunne jeg risikere at flytte VoiceOver og markørens fokus helt ud af edit-feltet. Dette kan være problematisk helt generelt, men særligt, hvis man har brug for auto fuldførelse. Det kan eksempelvis ske, hvis man søger på Nota eller på Rejseplanen hvor man har mulighed for at skrive dele af sine søgeord og derefter bruge piletasterne op og ned til at bladre igennem de søgeforeslag, som fremkommer.

Jeg gik derfor på opdagelse i VoiceOver-indstillingerne og har nu fundet frem til, hvordan problemet kan blive løst. Før du ændrer noget i dine indstillinger, skal du være opmærksom på, at ændringen kun for alvor slår igennem i browseren Safari. I Google Chrome opstår mit problem ikke.

  1. Åbn. VoiceOver indstillingerne. Dette kan gøres ved at trykke VoiceOver-tasterne med F8. Virker det ikke skal du tilføje FN-tasten til VoiceOver-tasterne, før du trykker F8.
  2. Tryk på kommando og tallet 5 i talrækken. Alternativt bevæg dig ned igennem tabellen med kategorier til du lander på: Web.
  3. Tryk VoiceOver- pil til højre til du hører: Navigation fane. Hvis VoiceOver ikke fortæller at fanen er valgt så vælg den ved at trykke VoiceOver-mellemrum.
  4. Tryk VoiceOver-pil til højre til du lander på checkboksen: “Tastaturkommandoer må altid navigere på websteder”.
  5. Hvis checkboksen er markeret så fjern markeringen med VoiceOver-mellemrum.
  6. Afslut VoiceOver-værktøj ved at trykke kommando-q.

Prøv nu at besøge en hjemmeside hvor du kan vælge mellem søgeforeslag med piletasterne. Du vil opdage, at VoiceOver ikke bliver flyttet væk fra edit-feltet, selv om du kommer til bunden af feltet.

Dette indlæg blev udgivet i Mac OS. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *