Apple Pay: Betal med iPhone eller Apple Watch i stedet for at bruge kredit kortet.

Velkommen til dette blogindlæg, hvor jeg vil fortælle lidt om, hvordan man kan betale med sit kreditkort via sin mobiltelefon, hvis man bruger iPhone.

Der findes flere forskellige betalingssystemer hvor man betaler via mobiltelefonen. Der findes også systemer der fungere sammen med Android. I skrivende stund har jeg dog kun erfaringer med Apple Pay, hvilket er årsagen til det kun er det jeg fokusere på i dette blogindlæg. Jeg vil gerne skrive om andre systemer på et senere tidspunkt, hvis jeg får erfaringer med disse i fremtiden.

Hvad er Apple Pay?

Apple Pay er et simpelt system, hvor du betaler med dit kredit kort via mobiltelefonen eller Apple Watch, i stedet for du skal have kredit kortet op af lommen. Dit kredit kort er gemt på din mobiltelefon. I stedet for at sætte dit kredit kort hen til terminalen for at betale, så bruger du bare din mobiltelefon eller Apple ur.

Betalingen foregår via dit kredit kort på samme måde som hvis du brugte dit fysiske kort, og betalingen foregår på samme måde som når man bruger et kredit kort. Så der er ikke tale om et nyt teknisk og uoverskueligt fancy betalingssystem.

Hvorfor bruge Apple Pay?

Der er mange gode grunde til at bruge Apple Pay frem for kredit kortet. Her kommer blot nogle af dem:

  1. Du har sansynligvis altid din telefon eller ur på dig i modsætning til din pung, så det er måske lettere for dig at bruge det frem for at hive pungen op af lommen.
  2. Hele processen er fuldt tilgængelig for alle. Man er ikke i tvivl hvis der sker* fejl, eller når betalingen er accepteret. Slut med et bip fra terminalen, hvor man derefter skal have nogen til at se hvad pokker der gik galt.
  3. Tilgængelige kvitteringer, hvor man både kan læse beløbet der er hævet, i hvilken butik og hvor butikken ligger. På denne måde kan man hurtigt skabe et overblik over sine kvitteringer.

Sådan fungerer Apple Pay i praksis.

  1. Tryk to gange på Hjem knappen på din telefon, eller på side knappen, hvis din telefon ikke har en Hjem knap mens enheden er låst. Der kommer nu et skærmbillede op der viser betaling via kreditkort.
  2. Holde enheden tæt hen til betalingsterminalen.
  3. Beløbet bliver vist på skærmen. Du bliver nu bedt om enten at bekræfte med Face ID, Touch ID eller ved at indtaste din låsekode for at bekræfte overførslen. Når dette er gjort er overførslen godkendt.

Hvis man har et Apple Watch, så kan man bruge samme fremgangsmetode. Her indtaster man blot sin låsekode for at bekræfte.

Da beløbet står på skærmen før man bekræfter betalingen, anser jeg denne løsning som værende mere tilgængelig for synshandicappede end den almindelige betalingsterminal.

Når betalingen er blevet bekræftet, kan man se kvitteringen for sit køb, samt kvitteringer fra tidligere køb. Kvitteringerne er fuldt tilgængelige og læsbart med VOiceover. Hvis man har behov for at gemme kvitteringer til senere brug, så er dette en tilgængelig måde at gøre dette på. Der står dog ikke de varer man har købt i butikken.

Opsætning af Apple Pay.

Før du begynder at opsætte Apple Pay, bør du tjekke at din bank understøtter dette.

Klik her for at gå til siden med pengeinstitutter i Europa og Mellemøsten, der samarbejder med Apple Pay

Opsætningen af Apple Pay er utrolig enkelt. Især hvis du ønsker at bruge kortet, som du allerede bruger sammen med dit Apple ID.

  1. Åben appen Wallet (pung på Dansk).
  2. Vælg Tilføj kort, og følg instrukserne på skærmen. Hvis du ønsker at bruge det samme kort som du bruger på dit Apple ID, så skal du kun indtaste kontrol cifrene.

Konklusion.

Jeg er overrasket over, at sådan en ny betalingsmetode er så nem at opsætte, og så enkelt at bruge. Det giver denne gode lille bonus, at kvitteringerne er tilgængelige.

Jeg håber dette blogindlæg har gjort dig klogere i forhold til at bruge Apple Pay. Rigtig god fornøjelse, hvis du ønsker at anvende denne mulighed.

Dette indlæg blev udgivet i IOS. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *